Helsingin keskustassa on helppo liikkua julkisilla kulkuvälineillä (raitiovaunut, bussit) eri paikkojen välillä. Tässä vähän infoa liikkumisista:

www.reittiopas.fi on paras tapa löytää sopiva kulkuneuvo juuri tiettynä ajankohtana. Palvelu näyttää reitin ja pysäkit kartalla.
–  Lipun voi ostaa etukäteen tai lipun voi ostaa busseissa ja raitiovaunuissa. Lipun voi ostaa esim. mobiilisti (https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/mobiililippu). R-kioskeista voi ostaa kertalippuja, vaikka valmiiksi useamman kappaleen (2,90e/kpl). Tuo lippu astuu voimaan ensimmäisellä käyttökerralla, kun sen näyttää lipunlukija-automaatille kulkuneuvossa. Lippu on voimassa 60min ensimmäisestä leimauksesta. Vaihtoehtoisesti voi ostaa vuorokausilippuja (R-kioskeista tai lippuautomaateista), joilla voi matkustaa rajoituksetta (1vrk 9e, 2vrk 13,50e).
– Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi, 7-16-vuotiaat puoleen hintaan. Lastenrattaiden kanssa myös yksi aikuinen matkustaa ilmaiseksi.

Kannattaa myös käydä tsekkaamassa Helsingin upea kaupunkipyöräilysysteemi osoitteessa www.hsl.fi/kaupunkipyorat. Tämä voi olla rento ja joustava tapa liikkua esim. jäähallilta kesägaalaan ja taas takaisin jäähallille lauantaina. Kevyen liikenteen Reittiopas ehdottaa parhaat reitit pyöräilijälle: https://pk.reittiopas.fi/.