Meilahden kirkkoherra: Nämä juhlat ovat osoitus siitä, että olemme löytäneet toinen toisemme

Evankeliumijuhla kokosi avajaispäivänä yhteensä 4000 ihmistä tapahtumiin. Suurimman suosion sai perjantain talk show.

Evankeliumijuhlat saivat perjantaina vauhdikkaan alun, kun Laura Siltala toivotti tervetulleiksi muusikko Pepe Willbergin, sisäministeri Päivi Risikon, Sanansaattajan toimittajan Laura Takalan ja Meilahden Kirkkoherran Hannu Ronimuksen.

Ensimmäisenä Lauran pihteihin pääsi Pete Willberg, joka ei arkaillut uskoaan korkeampaan voimaan.

– Elämän palasia olen koonut Raamattuun ja parempaan huomiseen luottamalla.

Pepe Willbergin olemuksesta aistii rauhan ja luottamuksen elämään. Willberg julkaisu hengellisen albuminsa ”Kun Tuulee” aikaisemmin tänä vuonna.

Sisäministeriön kiireiltä keskelle juhlia

Paula Risikko elää keskellä mediaryöpytystä, kun sotekohu ja hallituskriisit tahdittavat rytmiä. Kaikesta Huolimatta Risikko ehti tulla evankeliumijuhlien avajaistilaisuuteen.

– On hyvä tulla tänne Luojan kämmenelle.

Lauran kysyessä, ehtiikö ministerin työssä nukkua ollenkaan, Risikko toteaa, että työnsä on tehtävä niin, että voi nukkua rauhassa, mutta myöntää että viime aikoina yöunet ovat jääneet niukiksi.

– Olen hyvä nukkumaan mutta yöunet eivät tosin ole kovin pitkiä näin ministeriaikoina

Yhteistyön hedelmää

Meilahden seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus kiittää Sleytä yhteistyöstä, jonka tuloksena juhlat on saatu Helsinkiin.

– Nämä juhlat ovat osoitus siitä, että olemme löytäneet toinen toisemme.

Hannun aloittaessa työnsä hän oli nuorin Suomen nuorin pappi. Siitä huolimatta Ronimus tuntuu tietävän keneltä ihminen kaiken saa ja mikä on kirkon tehtävä.

– Kirkon ja seurakunnan ydin on kertoa Jumalan rakkaudesta ja armon julistamisesta

Laura kysyy Ronimukselta, mitä pitää tehdä uskonsa vuoksi. Ronimus kääntää kysymyksen päälaelleen.

– Ei mitään, Jumala pelastaa jo kasteessa. Ajattelen mieluummin mitä ihmisen ei pidä tehdä: kääntää Jumalalle selkäänsä.

Jumalan toiminta näkyy luottamuksessa

Sanansaattajan toimittaja Elina Takala kertoo mieluummin kutsuvansa itseään kristityksi kuin uskovaiseksi. Avoin uskostaan Takala vakuuttaa kuitenkin olevan. Lauran kysyessä missä Jumalan toiminta näkyy Takala kiteyttää vastauksensa lyhyesti.

– Nuorempana toivoin näkyä tai että saisin puhua jollekin, mitä Jumala on minulta pyytänyt. Nykyään uskon Jumalan toiminnan näkyvän luottamuksessa siihen, että on olemassa johdatus, vaikka ei sitä itse näkisi.

Lauran kanssa Talk Show keräsi paljon yleisöä. Seuraava Talk show esitetään lauantaina kello 18:00, jolloin ääneen pääsee muun muassa muusikko Jippu ja Markku Koivisto aiheesta häpeä.

 

Henrik Mäki