Evankeliumijuhla kokosi Helsingin Jäähallin lähes täyteen

Tiedote
1.7.2016

Evankeliumijuhla kokosi Helsingin Jäähallin lähes täyteen

Helsingin Jäähallissa järjestetty Evankeliumijuhla kokosi lauantaipäivänä järjestettyyn Riemumessuun arviolta 6000 ihmistä. Riemumessu on Evankeliumijuhlaviikonlopun ohjelmasta suosituin yksittäinen tapahtuma, joka kokoaa kaiken ikäiset evankeliumijuhlavieraat juhlakentälle. Riemumessu on vuodesta toiseen Evankeliumijuhlan yksi kohokohdista.

Perjantain ja lauantain aikana Jäähallissa ja muista tapahtumapaikoissa on ollut yli 10 000 kävijää. Tapahtuman järjestävät Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Meilahden seurakunta.

Evankeliumijuhla järjestetään vuosittain juhannusta seuraavana viikonloppuna. Tämän vuoden teemaa ”Tässä ei ole kaikki” on käsitelty viikonlopun aikana raamattuopetuksissa ja puheenvuoroissa juhlakentällä sekä lapsille ja nuorille suunnatuissa ohjelmissa.

Lauantai huipentuu Myrskyn silmässä –paneelikeskusteluun, jossa kysytään, miten mahalaskusta voi selvitä. Onko elämää ja tulevaisuutta vielä senkin jälkeen, kun kaikki näyttää epäonnistuneen ja maine on mennyt? Keskustelemassa ovat Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto, liikemies Arto Merisalo, laulaja Jippu sekä Evankelisten Opiskelijoiden vs. pääsihteeri Aleksi Kuokkanen.

Keskustelijoilla on runsaasti omakohtaista kokemusta vastoinkäymisistä. Entinen kirkkoherra Markku Koivisto vietti vuosia Lontoossa sen jälkeen, kun Nokia Missio erotti hänet vuonna 2011 tehtävistään kielteisen julkisuuden saattelemana. Koivisto tuomittiin myöhemmin seksuaalisesta ahdistelusta ehdolliseen vankeuteen. Liikemies Arto Merisalo puolestaan on kärsinyt yli kahden vuoden tuomion talousrikoksista. Hänen nimensä liitetään myös viime vuosikymmenien vaalirahakohuun.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii valtakunnallisesti ja tekee lähetystyötä yhdeksässä eri maassa.

Lisätietoja:

Sleyn viestintäpäällikkö Silja-Kaisa Pöyliö, 044 770 0352,

Evankeliumijuhlan järjestelypäällikkö Tero Honkamäki, 0400 317 071,