Ranta täynnä väkeä – Evankeliumijuhla on alkanut

Karkun evankelisen opiston alueella järjestetään kautta aikain 149. valtakunnallinen Evankeliumijuhla. Evankeliumijuhla järjestetään Karkussa teemalla: Sinä pelastit minut. Juhlakenttä on rakennettu Rautaveden rannan koivikkoiseen kansallismaisemaan.

Juhla aloitettiin perjantaina kello 18. Tervetulleeksi juhlaväen toivottivat Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, Sastamalan kirkkoherra Vesa Aurén ja Karkun evankelisen opiston rehtori Matti Rusama.

– Vaivojen kanssa on evankeliumi kulkenut läpi aikojen ja läpi Euroopan tänne Pohjan perille, monenlaiset myrskyt ja ristiriidat ovat koetelleet kristikansaa, mutta ehkäpä näille Rautaveden rannoille nyt kokoontuessamme voimme tulla yhteen rauhan ja sovinnon merkeissä, kirkkoherra Aurén kehotti.

Illan ohjelmassa kuultiin myös raamattuopetus pastori lähetystyöntekijä Antti Saarenkedolta ja maahanmuutajatyötä tekevältä pastori Richard Ondicholta.

Eero Hietala ja Heikki Rusama johdattivat väkeä kirkon ihmeellisimpien tarinoiden pariin ja Miikkael Halosen urkukonsertin sävelet soivat kauniissa Karkun kirkossa. Ilta huipentui Rautaveden rannassa Lasse Heikkilän yhtyeineen säestämään Suomalaiseen messuun.

Juhlakentällä nähtiin päivän aikana ainoastaan yksittäisiä tyhjiä penkkejä ja rannan pääjuhlakentän ja Karkun opiston väliseen rinteeseen nousseessa telttaputiikkien ja esittelypisteiden kylässä koettiin suoranaista ruuhkaa.

Kotiinpalaajat-yhtye jatkaa iltaa vielä puolen yön jälkeen Karkun kirkossa Pimeys pelkää meitä -konsertilla.

Evankeliumijuhla jatkuu heti lauantaina aamulla.