Valtakunnallinen Evankeliumijuhlan järjestetään Sastamalassa 26.−28.6.2015

Tiedote 11.6.2015

 

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla järjestetään tänä kesänä Sastamalassa Pirkanmaalla. Tapahtumaan odotetaan noin 15 000 kävijää, ja se järjestetään kesäkuun viimeisenä viikonloppuna keskusurheilukentän ja Vexve Areenan maisemissa.

– Juhlaa on rakentamassa satoja talkoolaisia. Valtaosa heistä on Sastamalasta, mutta mukana on paljon väkeä myös naapuripaikkakunnilta ja ympäri Suomea, päätoimikunnan puheenjohtaja Jari Rankinen sanoo.

Evankeliumijuhla on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen eli SLEY:n vuosittain järjestämä valtakunnallinen kesäjuhla. Tapahtuma on kolmipäiväinen, maksuton ja kaikille avoin, päivien teemana on tällä kertaa ”Nimi taivaan kirjassa”. Evankeliumijuhlan juuret ulottuvat 1800-luvulle asti, Sastamala on tapahtumapaikkana nyt kolmatta kertaa.

Tapahtumassa pyörii rinnakkain kolmen eri juhlan tapahtumat: juhlakentän ohjelma on suunnattu aikuisille, lapsiperheille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Yksi tapahtuman vetonauloista on Sastamalan kesäasukas, ulkoministeri Timo Soini, jota haastatellaan lauantaina teemasta päättäjä, vaikuttaja, julkkis ja kristitty. Lapsiperheiden lauantain aloittaa TV:stä tutun Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin megamuskari. Illalla on luvassa niin Vammalasta kotoisin olevan Hanna Ekolan kuin a cappella -lauluyhtye Club for Fiven konsertit. Perjantaina juhlan avajaisissa esiintyy muun muassa kristitty stand up -koomikko Mikko Vaismaa, nuorten ohjelma jatkuu sekä perjantaina että lauantaina yökahteen asti. Ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävissä etukäteen tapahtuman kotisivuilla osoitteessa www.evankeliumijuhla.fi.

– Haluamme kutsua mukaan erityisesti lapsiperheet ja siksi ohjelmassa on paljon toimintaa puutyönurkkauksesta ja letityssalongista alpakoihin ja pomppulinnaan. Perjantaina luvassa on perhepiknik, sunnuntain messussa lapsille on suuri pyhäkoulu, Rankinen kertoo.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Martti Haverinen, Sleyn viestintäpäällikkö, p. 044 085 5689,
Jari Rankinen, päätoimikunnan puheenjohtaja, p. 045 359 7772,
Tiina Laaninen, tapahtumatiedottaja, p. 040 737 6063,

www.evankeliumijuhla.fi