Ensi vuonna Turkuun!

Sunnuntaipäivän ohjelmassa kuultiin Mikkelin piispa Seppo Häkkisen raamattuopetus otsikolla ”Hyvät olivat juhlat, mutta parempiin on päästävä”. Piispa Häkkinen opetti taivaan merkityksestä kristityn elämässä: ”Taivaaseen on olemassa tie, jonka Jeesus on valmistanut. Hän on itse tie taivaaseen. Hän on lunastanut meidät kaiken pahan vallasta ja avannut meille näin tien taivaaseen.”

Piispa vertasi kristityn odottamaa taivasta kotiin, jossa on paikalla rakkaat ihmiset, eikä ihmisen tarvitse esittää muuta kuin hän on. ”Kristittyinä olemme elämämme mittaisella matkalla, jossa päämääränä on taivas. Yksikään koti maan päällä ei kestä ikuisesti, mutta taivaan koti on pysyvä ja sinne Jeesus on mennyt valmistamaan meille paikan”, piispa Häkkinen sanoi.

Ohjelmassa oli myös Helsingin Luther-kirkon teologi Soili Haverisen puhe. Haverinen puhui taivaassa pidettävistä juhlista, joita ei koskaan peruta. ”Näistä juhlista sinun ei tarvitse stressata. Kaikki on nimittäin valmiina, ja kustannukset Jeesus on maksanut omalla verellään ristillä. Sinun osuutesi on levätä. Jeesuksen omana et ole matkalla kohti kuolemaa vaan iankaikkista juhlaa”, Haverinen painotti.

Evankeliumijuhlan sunnuntaipäivän päätösohjelmaa seurattiin yli 800 päätelaitteelta, ja ohjelman kokonaiskatseluajaksi tuli yhteensä 1560 tuntia. Vuoden 2020 Evankeliumijuhla päättyi toiveikkaissa tunnelmissa Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoisen kutsuun vuoden 2021 Evankeliumijuhlaan Turkuun:

”Ensi kesänä saamme, jos Jumala suo, viettää Turussa Evankeliumijuhlaa. Ensi vuosi on myöskin Mikaelinseurakunnan 100-vuotisjuhlavuosi. Meillä on siis paljon juhlimisen aihetta, mutta suurin juhlan aihe on siinä, mitä Jeesus on meidän puolestamme tehnyt. Saakoon tämä juhlavuosi olla sellainen, joka kiinnittää meidät yhä lujemmin Kristukseen ja suuntaa katseemme siihen toivoon, joka ulottuu taivaaseen asti”, Lehikoinen sanoi.