Evankeliumijuhlan Riemumessussa kaikkien aikojen kävijämäärä

Riemumessu täytti Helsingin jäähallin permannon ääriään myöten. Ensimmäistä kertaa messu järjestettiin keskellä päivää, kun perinteisesti Riemumessua on vietetty ilta-aikaan. Messun sijoittaminen keskelle päivää osoittautui hyväksi valinnaksi – osallistujia arvioidaan olleen noin 5000 – 6000, joka on enemmän kuin koskaan aikaisemmin Evankeliumijuhlan Riemumessussa. Messun liturgina toimi Johannes Häkämies ja saarnan piti Johan Helkkula. The Roadin johdolla Häkämiehen ääni kantoi vahvasti läpi messun, kun perinteiset liturgiat Riemumessulle tuttuun tapaan laulettiin. Tunnelma messussa oli lämmin ja yhteisöllinen.

Jokainen on tervetullut

Messun keskeiseksi teemaksi nousi selkeästi, se että jokainen on tervetullut.

– Osa on käynyt Evankeliumijuhlilla kymmeniä kertoja, jollekin tämä voi olla ensimmäinen messu vuosiin. Jokainen on kuitenkin tervetullut, Johannes Häkämies toteaa heti ensimmäisen kappaleen jälkeen.

Iloinen huomio messusta on, että paikalle olivat löytäneet niin nuoret kuin aikuiset sekä perheelliset.

Surkeiden ihmisten häät

Johan Helkkulan saarna jatkoi Häkämiehen linjaa. Helkkulan saarnan aiheena oli Kuninkaanpojan häät.

– Kutsun saaneet vieraat eivät saapuneet häihin erilaisten tekosyiden nojalla. Nyt kutsuttuja ovat kaikki, vangit, portot ja muut vähäarvoiset.

Helkkulan saarna osui nappiin, koska Johanneksen kutsumalle ehtoolliselle arvioidaan osallistuneen noin kaksi tuhatta ihmistä. Ehtoollinen vetää siis edelleen puoleensa. Riemumessu on evankeliumijuhlien yksi kolmesta messusta. Seuraava messu pidetään sunnuntaina kello 11:00, liturgiasta vastaa tuolloin Hannu Ronimus ja saarnaamassa on Tom Säilä, musiikista vastaa Gospel Helsinki.

Henrik Mäki