Nouse juhlaratikan kyytiin!

Helsingin Evankeliumijuhlilla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä ajomatkalle raitiovaunulla läpi kesäisen Helsingin. Luvassa on neljä hiukan erityyppistä ja vajaan tunnin kestävää kierrosta juhlaratikan, helsinkiläisittäin ”spåran”, kyydissä. Ideana on myös lisätä juhlan näkyvyyttä kaupungilla ja kutsua uusia ihmisiä juhlille. Siispä kuule kiskojen kolke ja nouse juhlaratikan kyytiin!

Stadin Ratikoiden raitiovaunu liikennöi lauantaina 1.7.2017 klo 9.10-13.10 välillä neljän kierroksen verran. Kukin lenkki kestää noin 55 minuuttia. Ratikka starttaa Auroran sairaalan raitiovaunupysäkiltä, joka toimii myös kierroksen päätepysäkkinä. Kannattaa muistaa, että juhlaratikka ajaa muun liikenteen seassa, joten aikatauluihin voi tulla muutoksia, jos kaupungilla on ruuhkia. Jäähallilta on pysäkille noin 300 metrin kävelymatka.

Lapsille ja lastenmielisille

Ratikan ensimmäinen lenkki klo 9.10-10.10 on suunnattu aamuvirkuille lapsiperheille. Juhlaraitiovaunu tutustuttaa lapset ja vanhemmat Helsingin nähtävyyksiin. Ratikassa matkustaa mukana myös Orvokki-orava, joka kertoo hauskasti elämästä Helsingissä. Raitiovaunu ajaa mm. presidentinlinnan, eduskuntatalon, Helsingin tuomiokirkon ja Kauppatorin ohitse.

Nuoret aikuiset rennolla meiningillä

Toisella lenkillä klo 10.10-11.10 viihtyvät nuoret aikuiset. Kyydissä ovat ainakin Johannes Häkämies ja Simo Pannula. Tunnin ajelun aikana ohjelmassa on rentoa yhdessäoloa, musiikkia ja iloista meininkiä. Matkan varrelta kutsutaan ihmisiä mukaan Evankeliumijuhlaan. Raitiovaunu ajaa Helsingin keskustassa.

 

Helsingin ja evankelisen liikkeen historiaa

Kaksi viimeistä kierrosta lähtevät klo 11.10 ja 12.10. Matkalla lauletaan Siionin Kannelta ja haastatellaan pääkaupungin evankelisen liikkeen konkareita, joilla on evankelisesta toiminnasta vuosikymmenien kokemus. Kierrosten juontajana toimii kirkkoherra Jukka Nevala. Juhlaraitiovaunu ajaa mm. Pyhän Sydämen kappelin, Helsingin tuomiokirkon sekä Luther-kirkon ohi.

 

Teksti: Katariina Takala