Evankeliumijuhla Toholammilla tuli valmiiksi: tervetuloa Oulaisiin

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen valtakunnallinen Evankeliumijuhla Toholammilla Keski-Pohjanmaalla on päättynyt. Sunnuntaina juhla kokosi 1500 kävijää Toholammille. Juhla järjestettiin yhdessä Toholammin seurakunnan ja Toholammin kunnan kanssa.

– Lämpimät kiitokset seurakunnalle ja kunnalle: meillä on ollut hyvä yhteys ja juhlajärjestäminen yhdessä oli hienoa. Kiitän kaikkia talkoolaisia, teitä on tullut kokoon valtava määrä. Tätä juhlaa ei olisi tehty ilman teitä. Kiitos myös kaikille juhlavieraille: on hienoa, että kun kutsutaan, väki tulee paikalle, juhlan projektipäällikkö Hannu Kippo kiitti.

Juhlasunnuntaissa lähetystyö oli vahvasti läsnä. Aamuhartauden piti sisällissodan runteleman Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelisluterilaisen kirkon piispa Ezra Bako Ngirimo. Aamu kymmeneltä messussa saarnasi myös lähetystyön tehtävissä toimiva pastori Jari Rankinen.

Iltapäivällä juhlakentällä piispa Jukka Keskitalo toimitti lähettien matkaan siunaamisen. Paula ja Lauri Heikkilä lähetettiin ensimmäiselle työkaudelleen Ugandaan Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelisluterilaisen kirkon työyhteyteen. Viron evankelisluterilaisen kirkon työyhteyteen uudelle kaudelle lähetettiin Kirsi Vimpari ja Salome ja Olli Olenius perheeneen. Marja Ochieng lähetettiin uudelle työkaudelle Kenian evankelisluterilaisen kirkon työyhteyteen.

– Jos Jumala suo, vuoden päästä vietämme Evankeliumijuhlaa Oulaisissa Pyhäjoen rantamilla, vain tunnin ajomatkan päässä. Silloin Siionin kannel viettää 150-juhlavuotta ja vietämme sitä Siionin kanteleen laulusta 39 nousevalla teemalla ”Sinut myös on armahdettu”. Kutsun teitä kaikkia mukaan juhlaan. Jotka pääsette, myös talkoisiin, mutta kaikkia teitä rukoilemaan tulevan juhlamme puolesta, tervetuloa, Oulaisten kirkkoherra Matti Hirvilammi toivotti juhlaväen tervetulleeksi Oulaisiin.

Ensi vuoden juhlaorganisaatio on ollut Toholammilla tutustumassa järjestelyihin. Päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Punkeri kertoo juhlavalmistelujen käynnistyvän Oulaisissa täydellä teholla syksyllä sen jälkeen, kun Toholammin järjestäjien kokemuksista on saatu loppuraportti. Juhlaorganisaation keskeiset henkilöt on jo pääosin nimetty. Evankeliumijuhla nousee ensi kesänä Oulaisten kirkon ja koulukeskuksen alueelle.

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla Toholammilla kokosi viikonlopun aikana 8 000 kävijää paikan päälle. Pääjuhlan lisäksi omaa juhlaohjelmaa järjestettiin lapsille ja omaa nuorille. Koko pääkentän juhlaohjelma verkkolähetettiin Evankeliumijuhlan verkkosivulla sekä sosiaalisessa mediassa. Verkkolähetykset keräsivät viikonpun aikana 20 000 katsomiskertaa. Lisäksi pääjuhlasta lähetettiin joka päivä useita tunteja juhlaohjelmaa Radio Deissä ja sunnuntain jumalanpalvelus Yle Radio 1:ssä.