Evankeliumijuhla täydessä käynnissä Oulaisissa: Riemumessu kokosi kentän täydeltä väkeä

Kolmekymmenvuotisjuhlaansa viettävä Riemumessu kokosi Oulaisten kirkon pihamaalla sijaitsevan juhlakentän täyteen väkeä. Messussa saarnannut lähetysjohtaja Ville Auvinen muistutti juhlavieraita, että on hyvä tulla Jumalan lain pysäyttämäksi, jopa pidättämäksi, ja sitten evankeliumin vapauttamaksi.

Riemumessun tarttuvat laulut innostivat juhlakansan riemukkaaseen yhteislauluun. Messun säesti The Road -yhtye. Riemumessu kantaesitettiin kokonaisuudessaan ensimmäisen kerran valtakunnallisessa Evankeliumijuhlassa Kankaanpäässä 1994. Tuollon juhlan teema oli ”Katse Jeesukseen”.

Tänä vuonna 150. juhlavuottaan viettää myös Siionin kannel -laulukirja, jota juhlittiin Oulaisten kirkossa kello 14 alkaneessa juhlatilaisuudessa. Oulaisten kirkkoon ”Siikkaria” oli kokoontunut laulamaan yli kaksisataa juhlijaa. Juhlassa puhui mm. hengellisen musiikin asiantuntija professori Seppo Suokunnas. Evankelinen laulukirja on tunnettu iloisista ja armoa tulvillaan olevista teksteistä, joissa on tarttuva sävel.

Lauantaipäivä on perinteisesti myös erilaisten ryhmien tapaamispäivä. Tänään ovat tavanneet mm. Evankeliset aikuiset, lähetysväki, Evankelisten opiskelijoiden kummit ja Evankeliset opiskelijat. Toiminnanjohtaja linjasi liikkeen tulevaisuutta sekä aamun vuosikokouksessa että myöhemmin iltapäivällä linjapuheessaan. Tom Säilän mukaan liikkeen tulevaisuus on yhä enemmän evankelisen väen rakkauden varassa ja Raamattu on toiminnan kulmakivi
– Jos evankelinen liike luopuu Raamatusta, ei se ole enää evankelinen liike, Säilä sanoi.