Permanto täynnä – Riemumessu kokosi yli nelituhatpäisen juhlakansan ehtoollispöytään

Valtakunnallisessa evankeliumijuhlassa vietettiin juuri Riemumessua. Riemumessun musiikeista vastasi The Road -yhtye yhdessä Pomarkun Pro-kuoron kanssa. Riemumessu kokosi yli 4000 Evankeliumijuhlakävijää kuulemaan saarnaa, nauttimaan ehtoollista, rukoilemaan ja laulamaan yhdessä. Riemumessun liturgina toimi Pomarkun kirkkoherra Hannu Anttoora. Isomäki Areena oli täynnä väkeä.

Messussa saarnasi Sleyn Kymenlaakson piirivastaava Lukas Brenner. Evankeliumiteksti oli Matteuksen evankeliumin viidennestä luvusta. Brenner puhui siitä, kuinka kristityn tulee olla Jumalan valona maailmassa. Jumala itse on valo eikä hänessä ole pimeyttä. Jumala antaa valonsa loistaa ihmisille, mutta me emme halua ottaa sitä vastaan.

Brenner opetti, että ihmisen pimeys ei kestä Jumalan valoa ja siksi ihminen piiloutuu. Jumala kuitenkin valaisee omalla valollaan ihmisen pimeyden tarjoamalla Jeesuksen. Jeesus tekee ihmisen pyhäksi ja puhtaaksi, sillä meistä ei ole itse itseämme auttamaan.

Brenner opetti valossa olemisen olevan sitä, että synnit annetaan anteeksi eikä niitä muisteta. Armahdettu ihminen voi näin loistaa valoa myös ympärilleen ja tehdä hyvää toisille. Hän alleviivasi, että hyvät teot ovat kuitenkin Jumalan kunniaksi eikä ihmistä itseään varten.

Brenner kertoo, kuinka Ilmestyskirjassa perille päässyt joukko ihmettelee Jumalan kirkkautta. Siellä kaikki pimeys on poissa ja Herra Jumala on itse valona.

Lauantain iltapäivässä aiemmin kuultiin myös Evankeliumiyhdistyksen Turun Lutherin kirkon pastorin Timo Nisulan raamattuopetus. Nisula puhui kristityn uskossa kasvamisesta. Toisinaan nuoruuden rakkaus Kristukseen vaihtuu vieraantumiseen ja pettymyksiin. Ihminen ei tunne enää kuuluvansa iloiseen kristittyjen joukkoon, koska on pettynyt seurakuntaansa ja toisiin ihmisiin. Toisilla pettymys on apeaa muistelua teini-iän uskon kokemuksista. Samat kuvat Jeesuksesta tuntuvat aikuisesta lapsellisilta. Jumala ei vastaakaan rukouksiin, kuolema on pelottava eikä kristinuskosta löydykään vastausta kaikkeen.

Nisula opetti, että Raamattu kehottaa kristittyjä kasvamaan aikuisuuteen. Lääkkeenä on Jumalan sanaan syventyminen. Sanaa tulee koetella, mutta ei hylätä. Täysi-ikäinen kristitty kasvaa pienemmäksi ja vähemmäksi, ei ylpeämmäksi.

Nisula korosti, että aikuista vaivannäköä parempi lääke on kuitenkin ylösnoussut Kristus, joka on todellinen aurinko ja mahtavampi kaikkea pimeyttä. Kristuksen armon valo on sammumaton ja se herättää myös viimeisenä päivänä, jolloin kaikki murheet ja kuolema parantuvat.