Valo voittaa – perjantai päätöksessä

Järjestyksessään 146. valtakunnallisen Evankeliumijuhlan perjantai päättyi pääjuhlan osalta iltamessuun. Avauspäivä kokosi noin 1900 kävijää Porin Evankeliumijuhla-alueelle, joka koostuu pääosin Isomäki Areenasta, Astora Areenasta ja niiden pihamaista. Nuorten Evankeliumijuhla jatkuu vielä yöhön saakka Astora Areenassa.

Perjantain iltamessussa kuultiin Erkki Koskenniemen saarna evankeliumitekstistä Luukkaan mukaan. (12:15-21). Koskenniemi muistutti evankeliumitekstin puhuvan siitä, kuinka ihminen, jolla on paljon omaisuutta, ei ymmärrä tarvitsevansa Jumalaa. Kun tilinteon hetki tulee, rahalla ei voikaan ostaa sieluaan vapaaksi.

Saarnassa kerrottiin katoavista ja katoamattomista aarteista. Katoavista aarteista on syytä kiittää Jumalaa, mutta muistettava, että Kristus, syntien anteeksiantamus ja Jumalan valtakunta eivät katoa koskaan.

Evankeliumijuhlan avaustilaisuudessa keskusteltiin seurakunnan ja herätysliikkeen messuyhteistyötoiminnasta. Haastateltavina olivat Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala ja Sleyn Satakunnan piiripastori Johan Helkkula. He keskustelivat messuyhteistyöstä, jota Sley on tehnyt Teljän seurakunnan kanssa Väinölän kirkossa.

Huhtala puhui teologisten keskusteluiden tärkeydestä yhteistyössä. Hän korosti sitä, että vaikka toisinaan virkakysymys nousee esiin, pitäisi muistaa, että olemme yhdessä julistamassa evankeliumia. Helkkulan mukaan yhteistyö Teljän seurakunnan kanssa on sujunut hienosti. Hän sanoo, että yhteisissä keskusteluissa on kunnioitettu ja haluttu ymmärtää sitä, mistä Sleyn teologiset perustelut nousevat.

Sley ja Teljän seurakunta ovat tehneet yhteistyötä myös maahanmuuttajien parissa. Keskustelussa korostui yhteisen todistuksen tärkeys. Keskustelussa nousi myös kysymys valtakunnallisesta yhteistyöstä. Huhtalaan mukaan yhteistyö paikallisseurakunnan kanssa onnistuu, kun kohdataan aidosti ja rukoillaan yhdessä.

Illalla kuultiin musiikkia Pekka Laukkariselta, Juhani Tikkaselta sekä Jippu & Jukka Leppilampi -duolta, joita säesti muusikko ja pianisti Joonatan Rautio. 

Illan ohjelmassa kuultiin Helsingin Luther-kirkon teologin Soili Haverisen raamattuopetus. Haverinen opetti, että ihmisen minäkuva on syntiin lankeemuksen tähden vääristynyt. Ihminen yrittää usein peitellä itseään, mutta Jumalalta ei voi salata mitään. Hän näkee ihmisen aivan kokonaan ja silti rakastaa tätä.

Haverinen opetti, että ihmisellä on tarve tulla rakastetuksi. Hän alleviivasi, että ihminen ei voi täyttää rakkauden tarvettaan itse, sillä ihminen on luotu rakkauden kohteeksi eikä lähteeksi. Rakkauden lähde löytyy Jeesuksen ristin juurelta.

Evankeliumijuhlan pääjuhla lähetetään YouTube -verkkopalvelussa. Perjantaina kello 22 mennessä lähetys oli avattu 1026 kertaa.

Juhla jatkuu Isomäki Areenassa lauantaina aamulla kello 9.10. Areenan ovet aukeavat kello 8.30.