Sisäministeri Paula Risikko Evankeliumijuhlilla: ”Kriisinsieto muodostuu uskosta, toivosta ja rakkaudesta”

Sisäministeri Paula Risikko Evankeliumijuhlilla:

”Kriisinsieto muodostuu uskosta, toivosta ja rakkaudesta”

Evankelinen herätysliike kokoontui perjantaina ensimmäisen kerran yli 50 vuoteen Helsinkiin valtakunnalliseen Evankeliumijuhlaan. Jäähallin puhujavieraisiin kuuluivat perjantaina sisäministeri Paula Risikko ja laulaja Pepe Willberg.

Risikko puhui jäähalliin kokoontuneelle juhlayleisölle kiitollisuudesta ja kriisinsietokyvystä. ”Minulla on laukussa kännykkä. Kun se soi, sieltä ei koskaan tule mitään hyvää. Kukaan ei selviä elämästä ilman kriisejä. Kriisinsieto eli resilienssi tulee hyvästä ystävistä, terveydestä ja perheestä, mutta myös uskosta korkeimpaan. Toivoisin, että ihmisillä olisi resilienssiä, joka muodostuu uskosta, toivosta ja rakkaudesta.”

Pepe Willberg kertoi, että hänellä on ollut iän myötä enemmän aikaa ajatella hengellisiä asioita. Willberg julkaisi keväällä hengellisen Kun tuulee -levyn. ”Olen ymmärtänyt, että sitä [hengellisyyttä] on aina ollut”, Pepe Willberg sanoi. ”Kuvittelen, että elän aika pitkälle Jeesuksen osoittamalla tiellä.” Illan päätteeksi Pepe Willberg konsertoi tapahtumassa jäähallin yleisölle.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys Sley perustettiin Helsingissä vuonna 1873. Evankelisuus levisi kaupungista maaseudulle toisin kuin muut suuret 1800-luvun herätysliikkeet herännäisyys ja lestadiolaisuus, joiden juuret olivat maaseudulla. Sleyn järjestämä Evankeliumijuhla järjestettiin pääkaupungissa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vuosina 1874–1965.

Lauantain ohjelmassa on juhlaratikka, jolla voi tutustua evankelisen liikkeen kaupunkilaiseen syntyhistoriaan Helsingissä. Matkalla lauletaan Siionin kannelta. Raitiovaunukierrosten kohteita ovat esimerkiksi Kallion ensimmäisiin kivitaloihin kuuluva Pyhän Sydämen kappeli sekä Luther-kirkko Fredrikinkadulla. Helsingin työväestöllä oli tärkeä panos kolehti- ja testamenttivaroilla pystytettyjen kirkkojen rakentamisessa.

Stadin Ratikoiden museoraitiovaunu liikennöi lauantaina 1.7.2017 klo 9.10–13.10 tunnin välein. Ratikka starttaa Auroran sairaalan raitiovaunupysäkiltä, joka toimii myös kierroksen päätepysäkkinä. Ensimmäinen kierros on varattu lapsille ja lastenmielisille, toinen nuorille ja kaksi viimeistä aikuisille. Kierrosten oppaana toimii Vantaan Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherra Jukka Nevala.

”Olen syntynyt Mäkelänkadulla, ja isoisäni oli raitiovaunun kuljettaja. Vanhat raitiovaunut ovat helsinkiläisyyden ikoni”, Jukka Nevala sanoo.

Evankeliumijuhlan ohjelmasta vastaavat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Meilahden seurakunta. Kaikkiin viikonlopun kestävän tapahtuman tilaisuuksiin on ilmainen sisäänpääsy. Viikonlopun tilaisuuksiin odotetaan yhteensä 20 000 kävijää.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii valtakunnallisesti ja tekee lähetystyötä yhdeksässä eri maassa.

Lisätietoja:

Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä, 045 127 5127
Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherra Jukka Nevala, 0500 850 548