Markku Koivisto, Arto Merisalo ja Jippu ”myrskyn silmässä”

Tapahtumatiedote 27.6.

Markku Koivisto, Arto Merisalo ja Jippu ”myrskyn silmässä”

Helsingin jäähalli, Nordenskiöldinkatu 11–13, lauantaina 1.7. klo 18–20

Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto, liikemies Arto Merisalo ja laulaja Jippu keskustelevat Evankeliumijuhlilla epäonnistumisesta ja uuden aloittamisen mahdollisuudesta.

Myrskyn silmässä -paneelikeskustelussa kysytään, miten mahalaskusta voi selvitä. Onko elämää ja tulevaisuutta vielä senkin jälkeen, kun kaikki näyttää epäonnistuneen ja maine on mennyt?

Kolmikolla on runsaasti omakohtaista kokemusta vastoinkäymisistä. Entinen kirkkoherra Markku Koivisto vietti vuosia Lontoossa sen jälkeen, kun Nokia Missio erotti hänet vuonna 2011 tehtävistään kielteisen julkisuuden saattelemana. Koivisto tuomittiin myöhemmin seksuaalisesta ahdistelusta ehdolliseen vankeuteen. Liikemies Arto Merisalo puolestaan on kärsinyt yli kahden vuoden tuomion talousrikoksista. Hänen nimensä liitetään myös viime vuosikymmenien vaalirahakohuun.

Laulaja-lauluntekijä Jippu on ollut toistuvasti julkisuudessa myrskyisän yksityiselämänsä vuoksi. Jippu on kertonut haastatteluissa myös rankasta lapsuudestaan, nuoruudestaan ja päihdeongelmistaan. Jippu asui lapsena usean vuoden ajan Arto Merisalon ja tämän ex-vaimon kasvattityttärenä. Jippu on kertonut, että sinä aikana hän sai elämästään paremmin kiinni.

Keskustelu on osa valtakunnallisen Evankeliumijuhlan ohjelmaa. Mukana keskustelussa myös Evankelisten Opiskelijoiden vs. pääsihteeri Aleksi Kuokkanen. Keskustelun juontaa Laura Siltala.

Keskustelun jälkeen Jippu esiintyy Jäähallissa klo 20 alkavassa konsertissaan Jos vielä uuden päivän saan. Tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Evankeliumijuhlan ohjelmasta vastaavat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Meilahden seurakunta. Viikonlopun kestävä tapahtuma palaa ensimmäisen kerran yli 50 vuoteen Helsinkiin. Evankeliumijuhla järjestettiin pääkaupungissa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vuosina 1874–1965.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii valtakunnallisesti ja tekee lähetystyötä yhdeksässä eri maassa.

 

Lisätietoja:
Sleyn viestintäpäällikkö Silja-Kaisa Pöyliö, 044 770 0352, silja-kaisa.poylio@sley.fi
Evankeliumijuhlan järjestelypäällikkö Tero Honkamäki, 0400 317 071

https://www.evankeliumijuhla.fi/
https://www.sley.fi