Paula Risikko ja Pepe Willberg puhuvat Evankeliumijuhlassa uskostaan

Tapahtumatiedote 27.6.

Paula Risikko ja Pepe Willberg puhuvat Evankeliumijuhlassa uskostaan

Helsingin jäähalli, Nordenskiöldinkatu 11–13, perjantaina 30.6. klo 18–20.

Sisäministeri Paula Risikko ja laulaja Pepe Willberg keskustelevat uskostaan perjantaina 30.6. Helsingin Jäähallissa. Keskustelu on osa valtakunnallisen Evankeliumijuhlan ohjelmaa. Klo 18.00 alkavassa talk showssa kysytään, miten voisimme löytää tavallisen arkielämän keskellä yhteyden meitä rakastavaan Jumalaan. Pepe Willberg julkaisi keväällä hengellisen Kun tuulee -levyn ja nousee keskustelun jälkeen yhtyeineen Jäähallin lavalle klo 20.00.

”Jos tarkkailen omaa elämääni, olen kokenut johdatusta koko ajan”, Willberg kertoo kesäkuussa ilmestyneessä Sanansaattaja-lehden haastattelussa. Haastattelun mukaan uskosta puhuminen julkisesti kuitenkin arveluttaa laulajaa: ”Minulla ei ole ehkä niin paljon sanoja hengellisistä asioista keskusteltaessa.”

Pohjalaissyntyinen sisäministeri Paula Risikko puolestaan sanoo kasvaneensa lapsesta asti kristilliseen seuraperinteeseen. Kristilliset arvot vahvistavat Risikon mukaan ihmisen kriisinsietoa eli kykyä selviytyä ja joustaa erilaisten paineiden alla. Työssään Risikko joutuu käsittelemään esimerkiksi terrorismin uhkaa. ”Usko tuo minulle luottamuksen siihen, että elämästä voi selvitä”, Risikko sanoo Sanansaattajan haastattelussa. Hän myös kertoo laittavansa joka päivä kädet ristiin.

Perjantai-illan keskusteluun osallistuvat Risikon ja Willbergin lisäksi Meilahden kirkkoherra Hannu Ronimus ja toimittaja Elina Takala. Keskustelun juontaa Laura Siltala. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tapahtuman ohjelmasta vastaavat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) ja Meilahden seurakunta. Viikonlopun kestävä tapahtuma palaa ensimmäisen kerran yli 50 vuoteen Helsinkiin. Evankeliumijuhla järjestettiin pääkaupungissa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vuosina 1874–1965.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii valtakunnallisesti ja tekee lähetystyötä yhdeksässä eri maassa.

Lisätietoja:

Sleyn viestintäpäällikkö Silja-Kaisa Pöyliö, 044 770 0352, silja-kaisa.poylio@sley.fi
Evankeliumijuhlan järjestelypäällikkö Tero Honkamäki, 0400 317 071

https://www.evankeliumijuhla.fi/
https://www.sley.fi
www.pepewillberg.net