Sley järjestää Evankeliumijuhlan Helsingissä

Evankeliumijuhla järjestetään ensimmäistä kertaa yli 50 vuoteen Helsingissä. 1800-luvun evankelisen herätyksen kattojärjestöksi perustettu Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) järjesti valtakunnallisen tapahtuman muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pääkaupungissa vuosina 1874–1965. Nyt Evankeliumijuhla palaa syntysijoilleen juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna 30.6.–2.7.2017. Tapahtuma järjestetään yhdessä Meilahden seurakunnan kanssa.

Helsingin Jäähalliin ja juhlan muille tapahtumapaikoille odotetaan yhteensä jopa 20 000 kävijää. Evankeliumijuhlan teemana on ”Tässä ei ole kaikki”.

Perjantaina 30.6. kysytään, miten voisimme löytää tavallisen arkielämän keskellä yhteyden meitä rakastavaan Jumalaan. Jäähallin lavalla aiheesta keskustelevat sisäministeri Paula Risikko, laulaja Pepe Willberg, Meilahden kirkkoherra Hannu Ronimus ja toimittaja Elina Takala. Willberg julkaisi keväällä hengellisen Kun tuulee -levyn. Hän esiintyy myös illan konsertissa Jäähallin lavalla.

Lauantaina 1.7. pohditaan, onko elämää ja tulevaisuutta senkin jälkeen, kun kaikki näyttää olevan pilalla. Maineen menetyksestä ja uuden tien etsimisestä keskustelevat Nokia Mission entinen johtaja Markku Koivisto, liikemies Arto Merisalo, muusikko Jippu ja Evankelisten Opiskelijoiden pääsihteeri Aleksi Kuokkanen.

Lauantain ohjelmassa ovat mukana myös Japanin luterilaisen kirkon (JELC) presidentti Tadahiro Tateyama, Arikan evankelis-luterilaisen kirkon piispa Robert Kaumba Sambiasta sekä Viron evankelis-luterilaisen kirkon piispa Joel Luhamets.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii valtakunnallisesti ja tekee lähetystyötä yhdeksässä eri maassa.