Turvallista kotimatkaa – nähdään Turussa!

Valtakunnallinen Evankeliumijuhla Porissa on päättynyt. Evankeliumijuhla huipentui Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja Tom Säilän lausumaan lähtösiunaukseen ja Siionin kanteleen lauluun 479 – Mun kanteleeni kauniimmin, taivaassa kerran soi. 

Sunnuntain päätöspuheenvuoron piti Sleyn toiminnanjohtaja Tom Säilä. Hän nosti esiin sen, kuinka Jeesus kutsuu meitä puutteellisia ihmisiä maailman valoksi.

– Maailman valona olemisessa ei ole kysymys meidän pinnistelyistämme, vaan maailman valona oleminen kertoo siitä, kuinka läheisesti seurakunta on kytkeytynyt Kristukseen. Tässä on kyse Herran Jeesuksen mahdollisuuksista sinussa.

Säilä opetti, että usko Jeesukseen ei ole vain yksityisasia. Valona oleminen on todistamista Jeesuksen pelastavasta ristin kuolemasta. Tässä valossa on kysymys Kristuksen voimasta.

– Ole rohkea. Te olette maailman valo. Kristuksen valo voittaa.

Sunnuntain päättäneessä tilaisuudessa siunattiin myös lähetit uudelle työkaudelle. Siunattavina olivat Pauli ja Florence Vanhanen sekä lapset Amani ja Matti, jotka siunattiin Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelis-luterilaisen kirkon työyhteyteen pakolaisleireille Ugandaan. Maikki Ochieng siunattiin Kenian evankelis-luterilaisen kirkon työyhteyteen ja Tiina Latva-Rasku Suomesta käsin tehtävään internet-lähetystyöhön. Helene ja Joona Toivanen siunattiin Myanmarin luterilaisen kirkon työyhteyteen. Paikalle eivät päässeet Susanna ja Ville Melanen sekä lapset Helmi, Vilja ja Juhana, jotka lähetettiin uudelle kaudelle Inkerin evankelis-luterilaisessa kirkossa tehtävään työhön.

Sunnuntain messussa saarnasi Evankeliumiyhdistyksen nuorisotyöntekijä Samuli Luomaranta Luukkaan evankeliumitekstistä (Luuk.14:16–24). Luomaranta pohti saarnassaan, ketkä saavat kutsun suuriin pitoihin. Kutsut on lähetetty aivan kaikille eikä ketään erotella. Kaikki ovat kutsuttuja, mutta kuinka tuohon kutsuun vastataan?

– Tämän elämän harmit ja murheet, kiireet ja asuntolainat – auton remonteista puhumattakaan, pitävät minut valtavan kiireisenä. En ehdi, enkä halua ehtiä miettiä kutsuja ja juhlia.

Luomaranta painottaa Jeesuksen ristintyön olevan täydellinen syntien sovitus ja siksi ovet ovat meille auki. Jeesuksen omana voimme kulkea taivaallisiin juhliin. Juhlissa ovat paikalla ne, jotka ovat laittaneet toivonsa Kristukseen.

Sunnuntain päätösohjelmassa kuultiin Sleyn Keski-Pohjanmaan pastorin Pasi Palmun raamattuopetus. Palmu opetti, että vaikka maailmassa Jeesuksen seuraajat ovat aina ahtaalla, niin Herrassa on aina rauha. Silloin, kun rohkeus hiipuu, vastaus on pysyä hyvässä seurassa.

– Näiden kokemusten kanssa olemme yllättävän hyvässä seurassa. Sinä, joka olet raskaitten kuormien alla, et ole yksin. Jos luet Raamattua tästä näkökulmasta, hämmästyt, kuinka moni jakaa osasi. Vielä ihmeellisempää on se, että Herra Jeesus äänen itkien rukoili ja huusi avukseen Jumalaa. Jaksatko uskoa, että ei tarvitse olla suurempi sankari kuin Herramme Jeesus Kristus oli.

Palmu opetti, että rohkeuden pettäessä on palattava takaisin samaa tietä ja muistettava oma kutsumuksensa. Kenenkään työ ei ole silti korvaamatonta. Työ on aina Herran työ ja Jumala itse pitää huolen siitä, että se tehdään. Ahtaalla ollessa saadaan kuitenkin todeta: meidän uskomme on voittanut maailman. Jeesuksen haavoilla maailma on voitettu.

Valtakunnallisen Evankeliumijuhlan kokonaiskävijämäärä nousi noin kymmeneentuhanteen kävijään viikonlopun aikana. Sunnuntaina Evankeliumijuhlaan osallistui 2500 juhlavierasta.

Ensi vuonna – jos Jumala suo – Evankeliumijuhla järjestetään Turun Mikaelinseurakunnassa. Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen toivotti juhlakansan tervetulleeksi Turkuun.

– Tarvitsemme juhlia, joissa kerrotaan Jeesuksesta, ja joissa ihmiset saavat virkistäytyä yhteisestä uskosta. Siellä saamme esimakua siitä, mitä ne suurimmat juhlat siellä perillä pitävät sisällään. Sitä valoa ja sitä todellisuutta kohti olemme kulkemassa. Toivon, että Turun evankeliumijuhlassa saadaan olla virvoittumassa ja painautumassa yhä lähemmäs Kristusta. Tervetuloa vuoden päästä Turkuun.