Henkilökohtainen kutsu on tärkein

Tarvainen: ”Henkilökohtainen kutsu juhlaan on tärkein”

Toissa vuonna Helsingissä nähtiin hyvin uuden tyyppinen Evankeliumijuhla. Viime vuonna Kalajoella oltiin perinteisemmässä juhlatunnelmassa. Onko Porin Evankeliumijuhla yhdistelmä näiden juhlien parhaita puolia?

– Minä ajattelen, että ohjelman osalta olemme Kalajoen perinteisemmässä tunnelmassa, mutta juhlan pitopaikkana jäähalli tuo tuulahduksen Helsingissä esiteltyjä uusia elementtejä mukanaan. Isomäen jäähalli on kuitenkin hyvin erilainen paikka kuin Helsingin jäähalli. Tänä vuonna juhla-alue on upealla tavalla kompakti, ja keskellä aluetta seistessään voi kirkkoja lukuunottamatta nähdä koko juhla-alueen, kotimaantyön johtaja Juhana Tarvainen kuvaa tulevaa Porin Evankeliumijuhlaa.

Tarvaisen mukaan juhlajärjestelyt Porin seurakuntayhtymän kanssa ovat sujuneet hyvin.

– Vapaaehtoiset vastuunkantajat ja seurakunnan työntekijät ovat olleet innolla mukana, ja se on entisestään vahvistanut ajatusta yhteisestä juhlasta. Tämä ei ole vain Sleyn karavaani, joka saapuu Poriin, Tarvainen kuvaa.

Evankeliumijuhla on auki ulospäin ja kutsuu mukaan ihmisiä, joilla ei ole muuten kontaktia kirkon toimintaan.

– Ne aiheet, joista vaikkapa raamattuopetukset pidetään, ovat sellaisia, että ne koskettavat jokaisen ihmisen elämää ja arkea – ei ainoastaan ”kantakirjaevankelisten”. Ajattelen kuitenkin, että tavoittaminen ja tervetulleeksi toivottaminen on jokaisen juhlavieraan asia. Jos kutsut ystävääsi mukaan juhlaan, on se paljon isompi asia kuin yksikään mainos tai lentolehtinen. Lisäksi kehotan pohtimaan, millaista ilmapiiriä luomme niin pyttipannujonossa kuin keskellä juhlaohjelmaakin. Voimme siellä paitsi tavata vanhoja tuttuja, myös tutustua uusiin ihmisiin, hän kertoo.

Juhlien majoitusvaraus on nyt avattu ja asiaan kannattaakin tarttua heti osoitteessa www.evankeliumijuhla.fi/majoitus