Kalajoen Evankeliumijuhla kokosi perjantaina 2500 kävijää

Evankeliumijuhla aloitettiin perjantaina tuulisissa mutta tunnelmaltaan iloisissa ja lämpimissä merkeissä.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen 145. Evankeliumijuhlaa vietetään Kalajoella. Perjantai kokosi Kalajoen lentokentälle 2500 juhlavierasta. Kovan tuulen vuoksi vielä perjantaina tehtiin muutoksia alueen järjestelyihin. Pieniä myyntitelttoja purettiin ja kojuja siirrettiin hallin puolelle. Perjantain juhla sujui kuitenkin säästä huolimatta hyvin.

Juhla avattiin klo 18 tilaisuudella, jossa muun muassa haastateltiin Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskaria ja Kalajoen kirkkoherra Kari Lauria.

Perjantain puheissa toistui kiitollisuus ja ilo talkoolaisista, joiden voimin juhlaa on rakennettu. Lapset kutsuivat laululla mukaan lastenjuhlaan, jonka ohjelmassa perjantaina oli retki Herrainpaikoille. Nuortenjuhla avattiin konsertilla, jossa esiintyi NNS.

Lentokonehalliin ja sen ympäristöön rakennetulla pääjuhla-alueella Raamattuopetus, puheet ja Siionin kanteleen laulut kuljettivat ohjelmaa illan gospelkonserttiin, jossa rockia tarjosi The Road. Yhtye oli sovittanut laulujaan taustalaulajille ja puhallinsoittajille.

Illan päätti Matkalaisten messu.