Kisakuume nousee Virroilla

Juhannusaattona Perinnekylän juhannusmarkkinoilla useampi ihminen totesi yllättyneenä, saatuaan Evankeliumijuhlien ohjelman käteensä: ”Niin, ne juhlathan ovat jo ensi viikonloppuna.”

Niin ovat. Virroilla ollaan tilanteessa, jossa yksityiskohtaisten suunnielmien teko alkaa olla takana ja on toteutuksen vuoro. Virroilla on suunnitelmissa väkeä majoitettu ja muonitetttu, paikkoja on koristeltu ja järjestelty, asioista tiedotettu ja puutteita korjattu. Juhlia on valmisteltu vuosikausia, ihan toden teollakin jo pian vuoden. On laskettu majoituspaikkoja ja raivattu uusiakin, on pohdittu kuka paistaa letut ja kuka keittää soppaa. On aprikoitu parkkipaikkojen riittävyyttä ja mietitty, miten ulkopaikkakuntalainen ajattelee mistäkin asiasta, esim. liikenteessä. Virtolaiset puolestaan ovat miettineet, miten kannattaa toimia, että kaikki sujuisi mahdollisimman notkeasti.

Paljon liikennettä

Virrat on pikkukaupunki, jonne vievällä julkisella liikenteellä ei paljon juhlita. Tilanteelle tyypillistä on, että kaupungin keskustassa parhaillaan puretaan yhtä keskeistä rakennusta. Rakennuksessa on toiminut mm. Matkahuolto, jolle tosin on korvaavat tilat.

Valtaosa paikkakunnalle tulevista juhlavieraista, joita odotetaan saapuvaksi noin 15000 , liikkuukin omalla autolla. Tosin tilausbussejakin on liikenteessä. Joka tapauksessa Pohjois-Pirkanmaan tieverkosto tulee tutkittua. Samana viikonloppuna yhteen naapurikuntaan kokoontuu koiraväkeä ja toisessa naapurikunnassa juhlitaan kaupungin syntymäpäiviä koko viikonlopun ajan.

Liikennettä seudun maanteillä on siis runsaasti, varmasti enemmän kuin kesäviikonloppuna keskimäärin. On syytä olla varovainen ja varautua jopa ruuhkiin, eli aikaa matkantekoon kannattaa varata, samoin kärsivällisyyttä.

Väkeä jonoksi asti

Juhlaravintola on varautunut ruokkimaan juhlaväkeä koko viikonlopun ajan. Työssä on satakunta talkoolaista. Mutta vaikka virtolaiset kuinka yrittäisivät parhaansa ja kaikki menisi aivan nappiin, suosituimpien tilaisuuksien tauoilla esim. lauantaina ei voi mitään sille, että jonojakin saattaa syntyä. Silloin pitää vain ryhtyä vaihtamaan kuulumisia muiden jonossa olevien kanssa…
Jonoja saattaa toki syntyä muuallakin kuin liikenteessä tai ruokailupaikoilla, mutta yleensä niistä selvitään. Ja nehän vain kohottavat tunnelmaa!

Talkoolaisia on Virroilla remmissä kaikkiaan useita satoja. Monen mielessä on ollut, että jos osaamistani seurakunnan puuhissa jotenkin voidaan hyödyntää, niin miksipä en lähtisi mukaan. Niinpä talkoissa on ammattitaitoisia rakentajia, keittiöihmisiä, kansliatöihin harjaantuneita, some-eksperttejä jne.

Ja sitten olemme me tavalliset tallaajat, jotka koettavat roikkua mukana jossakin hommassa, kun muut sentään osaavat jotakin tehdäkin! Mutta mukava on olla mukana.

Tervetuloa!

Virtain väki toivottaa kaikki tervetulleiksi Virroille! Juhla on sydämellä suunniteltu ja rakkaudella rakennettu.
Me toivomme hartaasti, että kaikilla vierailla olisi Virroilla hyvä olla ja että Evankeliumijuhla voisi muodostua rauhoittavaksi keitaaksi arjen keskelle ja tarjota uusia voimia elämän arkeen.

Teksti Helena Jartti

Kuva: Pasi Jartti

Juhlan rakennustyöt etenevät vauhdikkaasti, kun on kunnon välineet!Juhlan rakennustyöt etenevät vauhdikkaasti, kun on kunnon välineet!