Lähetysiloa ja lähetyslättyjä

Evankeliumijuhlan yhteydessä oleva lähetysnäyttely avattiin Tredun tiloissa perjantai-iltana. Näyttelyssä on mm. vaatteita, astioita ja leluja, joilla oli lupa jopa leikkiä. Tredun pihamaalla paistetaan useammassa pisteessä lähetyslättyjä.

Herran liekin anna palaa

Lähetystyö on keskeinen osa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toimintaa. Niinpä myös lähetysnäyttelyn avaus oli kansainvälinen tilaisuus. Pekka Huhtisen haastattelema Myanmarin luterilaisen kirkon presidentti Martin LalThangliana, joka oli toista kertaa Suomessa käymässä, toi tervehdyksen maastaan, kirkostaan sekä omalta perheeltään. Viisi Etelä-Korean luterilaisen kirkon pappia antoi pikakoulutusta oman kielensä ääntämyksestä.

Saat homman

Tom Säilä välitti avajaisyleisölle loogisen ajatusketjun: Jeesus hoitaa homman – sinä saat homman. Syntiemme sovittaja odottaa meiltä sitä, että myös me elämme hänelle. Ja lähetystyöhön osallistuminen on yksi tapa elää hänelle.
Sama sisältö on Hanna Penttisen tilaisuuden aluksi esittämässä Liekki-laulussa: ”Jos siis Jeesus uskon liekin sytyttänyt sinuun on, häntä seuraa, tie minne viekin,”

Teksti: Helena Jartti