Evankeliumijuhla keräsi Virroille 14000 kävijää

Tiedote
3.7.2016

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) vuosittainen kesätapahtuma Evankeliumijuhla keräsi Virroille Pirkanmaalle viikonlopun aikana 14 000 kävijää. Määrä ylitti odotukset. Monille juhlavieraille merkityksellisintä on ollut levollinen yhdessäolo Jumalan sanan äärellä.

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley), Virtain seurakunta ja Virtain kaupunki. Virtain kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki yhteistyön sujuneen moitteettomasti.

– Onneksi kumppaninamme on ollut Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, jolla on erinomaisen selkeä toimintamalli tapahtumajärjestelyissä. Virtain kaupunki ja seurakunta ovat tottuneet tekemään laaja-alaista ja monipuolista yhteistyötä, niin myös tämän juhlan järjestelyissä. On ollut miellyttävä huomata se tarmokkuus, jolla suuri joukko vapaaehtoisia on ollut tekemässä työtä onnistuneen tilaisuuden eteen.

Evankeliumijuhlan projektipäällikkö Jari Rankisen mukaan Evankeliumijuhla sujui erittäin hyvin ja väkeä oli paljon liikkeellä.

– Vuotuisella kesäjuhlallamme on suuri merkitys kokoavana tapahtumana, johon saavutaan ympäri Suomen. Lapsiperheiden ja nuorten suuresta määrästä voi päätellä sen, että tällä juhlalla on myös hyvä tulevaisuus.

Rankinen iloitsi myös siitä, että Evankeliumijuhla on tavoittanut turvapaikanhakijoita. Heitä juhlille saapui ainakin Kemijärveltä ja Sastamalasta.

– Osa heistä on kristittyjä, osa jotain muuta mutta upeaa, että heitä on täällä mukana.

Tapahtuman teemaa ”Elävän veden virrat ” käsiteltiin viikonlopun aikana raamattuopetuksissa ja puheenvuoroissa juhlakentällä sekä lasten ja nuorten ohjelmissa. Myös musiikkia oli tarjolla laaja kattaus kuuntelijoiden iloksi. Esimerkiksi Nina Åströmin konsertti oli niin suosittu, että eivät kaikki mahtuneet edes sisälle Virtain helluntaitemppeliin.

Sley on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii koko maassa ja tekee lähetystyötä kymmenessä eri maassa. Sunnuntaina Evankeliumijuhlilla siunattiinkin lähetystyöntekijöitä uusille työkausille eri maihin. Piispa Simo Peura korosti puheessaan lähetystyön merkitystä tänä päivänä.

– Maahanmuuton myötä lähetystyö suuntautuu tänä päivänä kaikkialta kaikkialle. Kirkko ja sen lähetysjärjestöt ovat merkittävässä tehtävässä viemässä rohkeasti sanoman lähellä ja kaukana elävien keskuuteen, piispa Peura tähdensi.

Valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietetään vuosittain juhannusta seuraavana viikonloppuna. Evankeliumijuhlaa on järjestetty vuodesta 1874 alkaen. Vuoteen 1965 juhlia järjestettiin muutamaa poikkeutta lukuun ottamatta Helsingissä. Ensi kesänä Evankeliumijuhla palaa juurilleen Helsinkiin yli viidenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Ensi vuoden Evankeliumijuhla järjestetään Helsingin jäähallilla 30.6.-2.7.2017 teemalla ”Tässä ei ole kaikki”.

Mediakuvia

– www.evankeliumijuhla.fi/kuvia

Mikäli käytät kuvia julkaisussa mediakuvana, kirjoita kuvan yhteyteen tapahtuman nimi Evankeliumijuhla ja kuvaajan nimi. Kuvaajan nimi löytyy kunkin kuvan lisätiedoista.

Lisätietoja

– Jari Rankinen, Evankeliumijuhlan projektipäällikkö,

–Silja-Kaisa Pöyliö, Sleyn viestintäpäällikkö,

– www.evankeliumijuhla.fi