Evankeliumijuhlan tiimellyksessä järjestetyssä Sleyn vuosikokouksessa summattiin tapahtumarikasta vuotta

Sleyn hallituksen puheenjohtaja Ari Kuusela kiitti vuosikokouksen alkuun eri puolilla Suomea ja Sleyn lähetyskohteita vastuuta kantaneita vapaaehtoisia, työntekijöitä ja johtoryhmää.

– Yhdessä on ollut hyvä tehdä työtä rukoillen. Olemme saaneet tuntea tukenne hallituksessa aivan konkreettisesti esirukousten, yhteydenottojen ja yhdessä tekemisen kautta. Tästä iso kiitos! 

Suurien muutoksien vuosi

Kuusela kertasi Sleyn suurimpia muutoksia ja tapahtumia.

– Isoja asioita on tapahtunut sitten viime vuosikokouksen, Kuusela sanoi.

Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski jää pian eläkkeelle ja uutena toiminnanjohtajana aloittaa Tom Säilä. Kuusela totesi, että Säilän johdolla Sley voi turvallisin mielin katsoa huomiseen, ja luonnehti Säilää hyväksi henkilöjohtajaksi, viisaaksi ihmistuntijaksi ja joukkuepelaajaksi. Myös Helsingin Luther-kirkko ja Kokkolan Armon kappeli ovat olleet Sleylle merkittäviä satsauksia tulevaisuuteen.

– Kokkolaan meille valmistuu kokoontumistila Armon kappeli lokakuussa. Tila tulee todella tarpeeseen ja on myös selkeä rukousvastaus. Toivomme tämänkin huoneen tulevan sellaiseksi paikaksi, johon on helppo tulla, Kuusela toivoo.

Vuosikokouksessa keskusteltiin Sleyn taloudesta ja työntekijäresurssien sijoittelusta valtakunnallisesti. Johtoryhmä ja hallituksen puheenjohtaja vastasivat esitettyihin puheenvuoroihin.

– Tänä vuonna yleiskeskustelussa nousi esiin muun muassa työntekijäkysymykset. Ne eivät aina ole yksinkertaisia ja helppoja tehdä mutta aina niihin suhtaudutaan yhtä perusteellisesti ja vakavasti ajatellen yhdistyksemme parasta sekä päätehtävän että tavoitteen kannalta. Olemme saaneet elää maltillisen kasvun vuosia ja toivon mukaan itse kukin jaksamme vaalia sitä näkyä, jonka varassa toimintamme lepää, mikä on Jumalan armon osallisuus, Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski kiteytti.

Hallituksen jäsenten vaali

Erovuorossa oli neljä hallituksen jäsentä. Vuosikokouksen yhteydessä suoritettiin äänestys, jonka tuloksena seuraavaksi kolmeksi vuodeksi Sleyn hallitukseen valittiin Sirkka-Liisa Myllylä, Timo Vettenranta, Tomi Välimäki ja Jiska Gröhn.

– Haluamme suuntautua aktiivisesti ulospäin ja tavoittaa uusia ihmisiä. Meillä on muuttumaton sanoma, josta haluamme pitää kiinni, mutta toimintatapojamme tulee koko ajan tarkastella, vastaavatko ne tätä aikaa. Haluamme olla iloisesti esillä ja näkyvillä tämän ykkösuutisen kanssa ihmisten keskellä emmekä suostu vetäytymään takavasemmalle. Haluamme tuoda ihmisille Kristuksen evankeliumin synnyttämää aitoa iloa ja toivoa, Kuusela luonnehti.