Unohtumaton yömessu

Alma Jyrkiäinen, Nora-Nea Päivike ja Elina Kyytinen tulivat yömessuun Kankaanpäästä.

Alma Jyrkiäinen, Nora-Nea Päivike ja Elina Kyytinen tulivat yömessuun Kankaanpäästä.

Evankeliumijuhlan yömessu on osallistujalleen unohtumaton kokemus. Keskikesän ilta hämärtymässä yöksi ja satoja ihmisiä kokoontuneena kuulemaan Jumalan sanaa ja nauttimaan yhdessä ehtoollista.
Monelle juhlan kävijälle yömessu on myös ensimmäinen tilaisuus, johon juhlapaikalle tultuaan ehtii mukaan.

Pohjanmaalta, Alavudelta ja Seinäjoelta Virtain Evankeliumijuhlaan tulleelle Ojasen perheelle, Pirjolle, Arille ja Roosalle yömessuun osallistuminen on perinne.
Olen käynyt Evankeliumijuhlassa vuodesta 1989 saakka, muutama kerta on jäänyt väliin. Yömessu on perinteisesti ollut juuri se juhlan ensimmäinen tilaisuus, johon olen kerennyt, kertoi Pirjo Ojanen. Hänelle juuri ehtoollinen on illan merkityksellisin asia.
Messu on aina messu, siinä yhteys on tärkeintä, luonnehti Pirjo Ojanen nauttien myös Siionin kanteleen laulujen laulamisesta.

Nuoret Alma Jyrkiäinen, Elina Kyytinen ja Nora-Nea Päivike tulivat yömessuun Kankaanpäästä. Elinalle evankeliumijuhlassa ja yömessussa käynti on tuttua jo lapsuusvuosilta.
Elina kutsui meidätkin tänne mukaan, lähdimme kaveriporukalla. Olimme jo viime vuonna Evankeliumijuhlassa ja syksyllä myös Maata näkyvissä -festareilla, kertoivat nuorten teltta-alueelle majoittuneet tytöt.

Yömessussa saarnasi Lasse Räty. Hän kertoi, kuinka Jumala kutsuu jokaista rakkautensa tähden. Ihmiset kaikista kansoista pääsevät osallisiksi Aabrahamille luvatusta siunauksesta.
Jeesuksessa on siunaus kaikille kansoille. Tämä pelastus omistetaan uskon kautta, sanoi Räty.
Liturgina toimi Timo Nisula. Messun musiikin säesti Maksetut Viulut.

Teksti ja kuvat: Erja Niemelä