Juhlakuoro on nyt valmiina! Kiitos lähettäneille!

Juhlakuoro on nyt valmiina! Kiitos osallistujille, tulkaa kuulolle sunnuntaina!

 

Tule mukaan laulamaan Evankeliumijuhlaan! Etsimme yhteislaulusta kiinnostuneita mukaan evankeliumijuhlan virtuaalikuoroon. Osallistuminen tapahtuu kuvaamalla ja lähettämällä lauluvideo. Lähetetyistä lauluvideoista koostetaan suuri virtuaalikuoro. Haku on nyt käynnissä.

Kuvaustilanteessa apuna on säestysvideo, jonka löydät tästä linkistä!

Tee näin:

Avaa ensin säestysvideo esimerkiksi tietokoneella YouTubesta tästä linkistä. Säestysvideon avulla varmistamme, että kaikki laulavat samassa tahdissa ja sävellajissa.

Valmistaudu sitten kuvaamaan oma lauluvideosi pystykuvana mobiililaitteella, esimerkiksi älypuhelimella tai tabletilla. Tarvitset myös kuulokkeet. Kuuntele siis säestysvideota kuulokkeilla toiselta laitteelta samaan aikaan, kun laulat mukana ja kuvaat oman laulusi mobiililaitteella. Kuulokkeiden käyttö on pakollista, jotta säestysvideon äänet eivät tallennu lauluvideoosi.

Kuvauspaikan on hyvä olla rauhallinen ja hiljainen. Ennen kuvaamista tarkista, että että valaistus on hyvä ja kasvosi erottuvat selvästi. Esimerkiksi ikkunaan päin suoraan vastavaloon ei ole hyvä kuvata.

Kuuntele rauhassa säestysvideon alussa olevat ohjeet. Aloita oma kuvaamisesi ohjeiden mukaisesti, ja jatka kuvaamista loppuun asti. Musiikki on Jumalan hyvä lahja. Ei lauleta ryppy otsassa, vaan vapain ja kiitollisin mielin!

Laulamme Siionin kanteleen viimeisen laulun On niin autuasta päästä murheen maasta taivaisiin (492). Tässä virtuaalikuorossa kaikki laulavat melodiaa – ilman säestäviä soittimia, ilman taputuksia ja napsutuksia. Laulunsanoja voit seurata joko säestysvideolta, omasta laulukirjasta tai internetistä.

Lauletaan yhdessä kaikki viisi säkeistöä, jonka jälkeen kuunnellaan hetken ajan soittoa, ja lopuksi lauletaan kertosäe vielä kerran.

Päätä oman videosi tallentaminen, kun säestyvideo on päättynyt.

Kuka voi osallistua?

Kaikki ovat tervetulleita laulamaan! Jos laulu ei ole sinulle vielä tuttu, voit käyttää säestysvideota laulun harjoitteluun ja laulaa laulun muutaman kerran läpi videon kanssa. Kuvaustilanteessa täytyy käyttää kuulokkeita, joten yhdessä videossa voi olla vain yksi ihminen kerrallaan. Lapset voivat toki osallistua vanhempien luvalla esimerkiksi niin, että vanhempi laulaa kuulokkeiden kanssa ja lapset laulavat vanhemman mukana.

Videon lähettäminen

  • Kun olet kuvannut oman laulusi, lataa videosi tästä linkistä mukaan virtuaalikuoroon!
  • (Videota ei tarvitse siirtää välissä tietokoneelle, sillä latauslinkki toimii myös suoraan mobiililaitteella: www.sley.fi/virtuaalinenjuhlakuoro
  • Avautuvalta sivulta paina sinistä ”Choose files” -painiketta.
  • Valitse kuvaamasi video.
  • Täytä halutessasi etunimesi ja sukunimesi sekä sähköpostiosoitteesi avautuviin kenttiin.
  • (Nimesi julkaistaan kuorovideon lopputeksteissä. Voit myös vapaasti niin halutessasi käyttää nimimerkkiä, mutta nimimerkkejä emme julkaise.)
  • Paina sinistä ”Upload” -painiketta ja odota, että videosi on ladattu.

Askarruttaako jokin?

Virtuaalikuoronjohtaja Sari Pyykönen vastaa mieluusti kysymyksiisi sähköpostitse sariannapyykonen(at)gmail.com