Tutustu Lähetystyöhön Evankeliumijuhlassa


Lähetystyön infohetket

Lauantai, opiston luokka 8

Non-stop-infohetkissä lähetystyöntekijät kertovat 20 minuuttia terveisiä lähetyskentältään, jonka jälkeen on mahdollisuus keskustella heidän kanssaan seuraavan infohetken alkamiseen saakka. Tupsahda mukaan vaikka kesken kaiken ja ole vapaa lähtemään milloin haluat. Tervetuloa!


Kenian lähetystyön ja Credo- ja orpotyön infohetki

Lauantai klo 10, opiston sali
Mukana Satu ja Jorma Arkkila ja Virpi Otieno
– Mikä ihmeen Credo-työ? Lue täältä.


Lähetysväen ja seurakuntaedustajien tapaaminen

Lauantai klo 13, opiston sali
Mukana Inkerin kirkon emerituspiispa Aarre Kuukauppi, lähetystyöntekijät Liisa Rossi ja Virpi Otieno ja lähetysjohtaja Ville Auvinen.


Lähetyslettukahvila avoinna:

  • pe 17.00 – 22.30
  • la 9:45 – 22.30
  • su 13 – 16.30

Lettu on laktoositon (L)
Pyydä erikseen: gluteeniton & maidoton (MG)


Lähetysbasaari avoinna:

  • pe 17.30 – 22
  • la 8.30 – 21
  • su 8.30 – 16.15

Myytävänä lähetystyön ystävien taitavien käsien tuotteita ja tavaraa lähetyskentiltä.
Lähetysbasaari ottaa myös vastaan lähetystyön hyväksi myytäviksi tarkoitettuja postimerkkejä.


Lähetystyön ystävän polku evankeliumijuhlassa

– Poimi tästä lähetystyön menovinkit evankeliumijuhlaan!

Perjantai

Perjantaina avajaisten jälkeen lähetystyön ystävä viihtyy mainiosti juhlakentällä. Kello 19.15 järvi kimmeltää  kesäisessä illassa ja Afrikan konkarilähetti Antti Saarenketo opettaa Raamattua. Kolehti kannetaan lähetystyölle Ugandan pakolaisleireillä ja  videovälähdykset tuovat lähelle pakolaisleirien arkea. Perheen nuorin livahti kaverinsa kanssa opiston luokkaan 9 kokeilemaan japanilaista paperintaittelua eli tekemään origameja Anna-Kaisa Takakin opastuksella klo 19-20.

Viimeisen laulun aikana lähetystyön ystävän askeleet johtavat lammasaitauksen ohi lähetyslettukahvilaan. Samalla kun hän ostaa suolaisen pitsireunuksen makean hillon kera, hän tukee lähetystyötä Sleyn lähetyskentillä. Lettua syödessä hän jakaa kuulumiset kavereiden kanssa.

Vatsa täynnä lähetystyön ystävä laskettelee takaisin juhlakentälle klo 20:15 riemuitsemaan pelastuksesta yhdessä maahanmuuttajaystäviemme kanssa ja kuuntelee Helsingin Luther-kirkon kansainvälisen messuyhteisön pastorin Richard Ondichon raamattuopetuksen. Evankeliumijuhlan toisena juontajaparina toimii Myanmarista Thaimaahan siirtyneet lähetystyöntekijät Helene ja Joona Toivanen.

Painaessaan pään tyynyyn illalla lähetystyön ystävällä on hyvä mieli siitäkin, että päivän oma talkoovuoro sujui mukavasti leppoisassa porukassa. – Ja olipa hyvä, että muistin ottaa kotoa mukaan ne lähetystyön hyväksi myytävät postimerkkileikkeet ja viedä ne heti juhlan alussa lähetysbasaariin, hän hymyilee. Iltarukouksessa hän muistaa myös lähetystyötä ja nukahtaa.

Lauantai

Lauantaina aamiaisen jälkeen lähetystyön ystävä nauttii elämästä! Juhlakentän lähetysaiheisissa Siionin kannel-seuroissa kello 9 puhuu Sleyn lähetysjohtaja Ville Auvinen ja Viron lähetystyöntekijä Kirsi Vimpari. Puut suhisevat ympärillä ja lampaiden aitauksesta kuuluu pieni määkäisy. Kolehti kannetaan nuoristotyölle Virossa.

Sitten askeleet kiiruhtavat jo opiston saliin, jossa alkaa klo 10 Kenian lähetystyön ja Credo- ja orpotyön hetki. Lähetystyön ystävä miettii voikohan tuttua lähettiä jo käydä halaamassa.

– Jos lapset olisivat vielä pieniä, menisin nyt lastenjuhlatelttaan, hän tuumaa. Siellä klo 11 alkavassa tilaisuudessa vierailee Vinkki-lehdestä tuttu lähettiperhe Olenius Virosta. Odottavin mielin hän siirtyy luokkaan 8, jossa on päivän aikana tarjolla huikea kavalkadi lähetystyöntekijöiden kuulumisia, terveisiä ja rukousaiheita Sleyn lähetyskentiltä. Jokaisen 20 minuutin esityksen jälkeen lähetystyön ystävällä on mahdollisuus keskustella seuraavan esityksen alkuun saakka kyseisen kentän lähetystyöntekijöiden kanssa.
– Minkä näistä valitsisin, kun lounaallakin täytyy käydä, hän pohtii?
11:00 Myanmar/Thaimaa
11:40 Etelä-Sudan, Sudan ja Ugandan pakolaisleirit
12:20 Maahanmuuttajatyö Saksassa

Sitten takaisin saliin, jossa alkaa lähetysväen ja seurakuntaedustajien tapaaminen klo 13. Inkerin kirkon terveisiä tuo emeritus piispa Aarre Kuukauppi, lähetystyöntekijä Liisa Rossi valottaa millaista on lähetystyö naapurimaassamme Virossa ja Virpi Otieno tuo tuulahduksen Kenian lähetystyöstä. Mukana on myös lähetysjohtaja Ville Auvinen, joka luo lyhyen katsauksen Sleyn lähetystyöhön. Lähetystyön ystävä osallistuu keskusteluun, kertoo omia toiveitaan ja rukoilee yhdessä lähetystyön puolesta. Loppuosa tilaisuudesta on varattu seurakuntaedustajille, joten tässä kohtaa hän päättää käydä kahvilla.

Lähetystyön ystävälle tulee hyvä mieli kun vastaan tulee kansainvälinen lauluryhmä, joka kajauttaa ilmoille upeita hengellisiä lauluja.

Askeleet johtavat jälleen luokkaan numero 8, jossa jatkuu lähetystyöntekijöiden johdolla kenttäkohtaiset lähetysinfot:
14.30 Viro
15.10 Venäjä
15.40 Japani

Sanottuaan pari rohkaisevaa sanaa läheteille, lähetystyön ystävä piipahtaa välillä lähetysbasaariin ja hankkii sieltä kesän mökkivierailuihin tuliaisia, syntymäpäivälahjoja ja jotain itselleenkin. Mukaan tarttuu mm. upouusi kirja Baraka – siunaus, joka kertoo Kenian lähetystyön ensimmäisestä viidestä vuosikymmenestä. Ystävien kanssa jutellessaan hän vilkaisee kelloa ja huudahtaa: – Oho, kello on pian viisi. Riemumessu alkaa!

Messun jälkeen lähetystyön ystävä ruokailee ja suuntaa sitten klo 19.30 opiston luokkaan numero 8, jossa Richard Ondicho kertoo koskettavia terveisiä maahanmuuttajatyöstä Helsingin Luther-kirkosta. Lähtiessään luokasta lähetystyön ystävä nappaa mukaansa kaksi Lähetyskipinä-lehteä – toisen itselle ja toisen sille ystävälle, joka ei päässyt mukaan evankeliumijuhlaan. Hän viipyy pitkään miettien lähetystyöntekijöiden tukirengaskorttien luona ja valitsee sieltä yhden.

Sunnuntai

Aamulla klo 9 lähetystyön ystävä suuntaa juhlakentälle, jossa mikrofonin taakse astelevat vuorollaan Venäjän lähetystyöntekijä Ville Melanen ja Inkerin kirkon emeritus piispa Aarre Kuukauppi.

Lounaan jälkeen lähetystyön ystävällä on juhlatunnelma korkealla! Lähetysmaiden pienet liput vilisevät silmissä kun lapset kirmaavat kulkueena messuun, jossa siunataan työkausille lukuisia lähetystyöntekijöitä! Hän rukoilee: – Herra siunaa ja varjele Pasi Palmua ja Marko ja Siiri Turusta Saksan maahanmuuttajatyössä, Pasi Hujasta Venäjän työssä, Virpi Otienoa Keniassa,  Liisa Rossia Virossa, Joona ja Helene Toivasta Myanmarissa ja Thaimaassa ja Hiroaki ja Päivi Yoshimuraa Japanissa. Anna heidän työnsä menestyä niin että evankeliumi saa vallata sydämiä!

Penkistä noustessaan lähetystyön ystävä muistaa, että kahvi maistuu erityisen hyvältä lähetyslettujen ja hillon kera.

Evankeliumijuhlan päätöstilaisuudessa klo 14.30–16 gospel-musiikki hivelee korvia, mutta erityisen hyvää tekee kuulla Siiri ja Marko Turusta, jotka tekevät Saksassa maahanmuuttajien parissa lähetystyötä – Marko pappina ja Siiri psykologina. Lähetystyön ystävän sydämestä nousee rukous: – Siunaa, Herra, Hampurin seurakuntien kristityiksi kääntyneitä maahanmuuttajia! Kiitos, että niin moni on halunnut tulla Sinun omaksesi!

Kun iso joukko juhlavieraita valuu jo alueelta ulos, lähetystyön ystävä kysyy kiireisen näköisiltä talkoolaisilta: – Tarvitsetteko apua jossakin, ja saa kiitollisen hymyn.

Juhlan jälkeen

Kun askeleet kääntyvät kohti kotia lähetystyön ystävä päättää, että tämä ei jää tähän! Hän luovuttaa elämänsä taas kerran Herran käsiin ja viikonlopusta virkistyneenä hän haluaa palvella evankeliumin eteenpäin menemisen hyväksi omalla paikallaan rukouksin, sanoin ja kätten töin.
– Mitä jos järjestäisin meille syksyllä kotiseurat ja kutsuisin sinne lähetystyöntekijän puhumaan, tai perustaisinko lähetyspiirin?  Kutsuuko Herra minua johonkin aivan uuteen?

Illalla hän silmäilee vielä lähetystyöntekijöiden kiertuekalenteria ja piirtää kalenteriinsa pari merkintää.