Evankeliumijuhlan kävijämäärä ylitti odotukset

Tiedote 28.6.2015

Sastamalassa Pirkanmaalla järjestetty Evankeliumijuhla keräsi viikonlopun aikana 17 000 kävijää. Määrä on suurin tällä vuosikymmellä järjestetyistä Evankeliumijuhlista. Monelle juhlavieraalle levollisen mielen toi yhdessäolo ja kohtaamiset avaran taivaan alla.

– Leppoisaa, kotoista, totesi Evankeliumijuhlasta myös tapahtumassa lauantaina vieraillut ulkoministeri Timo Soini, joka on viettänyt Sastamalassa lähes kaikki elämänsä kesät.

Tapahtuman teemaa ”Nimi taivaan kirjassa” käsiteltiin viikonlopun aikana raamattuopetuksissa ja puheenvuoroissa juhlakentällä sekä lasten ja nuorten ohjelmissa. Sunnuntain messussa saarnannut Jari Rankinen korosti, että Jumala tarjoaa pelastusta kaikille. Kääntyminen on Jeesukseen uskomista, turvautumista ja luottamista. Pelastettu on jokainen, joka on kastettu ja uskoo Jeesukseen. Jumala antaa uskoa ja vahvistaa sitä.

Sunnuntaina siunattiin lähetystyöntekijöitä uusille työkausille eri maihin. Sleyn lähetysjohtaja Pekka Huhtinen rohkaisi heitä ja koko kuulijakuntaa julistamaan evankeliumia eli ilosanomaa Jeesuksen sovitustyöstä. Jokainen saa turvautua Jeesukseen ja hänen huolenpitoonsa. Huhtisen mukaan tämän todeksi uskominen varustaa kaikkiin tehtäviin. Aina riittää jaettavaa.

Tapahtuman järjestivät Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley), Sastamalan seurakunta ja Sastamalan kaupunki. Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski oli kiitollinen Sastamalan juhlaa rakentaneista useista sadoista talkoolaisista. Nikkarikoski iloitsi myös nuorten kävijöiden suuresta määrästä.

– Eräs henkilö totesi minulle, että jos toisinaan hengellisistä tilaisuuksista on vaikea löytää nuorta väkeä, niin täällä täytyy alkaa etsiä nuorten joukosta varttuneempaa väkeä. Täällä oli todella paljon nuoria ja lapsiperheitä.

Evankeliumijuhla järjestetään vuosittain juhannusta seuraavana viikonloppuna. Ensi kesänä tapahtuma on Virroilla 1.-3.7.2016.

Mediakuvia
– www.evankeliumijuhla.fi/kuvia
Mikäli käytät kuvia julkaisussa mediakuvana, kirjoita kuvan yhteyteen tapahtuman nimi Evankeliumijuhla ja kuvaajan nimi. Kuvaajan nimi löytyy kunkin kuvan lisätiedoista.

Lisätietoja
– Jari Rankinen, Evankeliumijuhlan päätoimikunnan puheenjohtaja, , 050 594 4773
– Martti Haverinen, Sleyn viestintäpäällikkö, , 0440 855 689
– www.evankeliumijuhla.fi

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) on evankelisen herätysliikkeen vuonna 1873 perustettu keskusjärjestö ja kirkon virallinen lähetysjärjestö. Sley toimii koko maassa. Sleyn yhdessä Turun ev.lut. seurakuntien kanssa vuosittain Turussa järjestämä Maata Näkyvissä -festarit on Euroopan suurin kristillinen nuorisotapahtuma 25 000 osallistujallaan. Valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietetään vuosittain juhannusta seuraavana viikonloppuna. Juhlia on järjestetty vuodesta 1874 alkaen.