Arto Saarenpää rohkaisee: Lähde Evankeliumijuhlaan bussilla!

Kamusen Liikenteen kuljettaja Arto Saarenpää on kuljettanut matkalaisia Evankeliumijuhlaan jo 11 kertaa peräkkäin. Saarenpää tietää, että evankeliumijuhlabussissa on aina hyvä tunnelma.

– Päädyin juhlabussin kuljettajaksi, kun Kamuselta kysyttiin kyytiä Ruotsin Evankeliumijuhlaan. Matkanjohtaja Hannu Kippo oli minulle ennestään tuttu, sillä olemme melkein sukulaisia kun samalta kylältä ollaan, Kälviällä silloin asunut Arto Saarenpää kertoo.
Saarenpää on toiminut yli kymmenen vuoden ajan Ruotsin valtakunnallisen Evankeliumijuhlan kuljettajana. Juhla järjestetään vuosittain huhtikuun ja toukokuun vaihteessa ja viimeksi matkattiin Skövdeen, Länsi-Götanmaalle. Ruotsissa järjestettävään suomenkieliseen Evankeliumijuhlaan lähtee vuosittain noin 120 osallistujaa Suomesta. Bussireittejä on kolme: Pohjois-Suomi, Keski-Suomen ja Itä-Suomi.

Laulu raikaa 
ja soitto soi
– Evankeliumijuhlabussissa on aina mukavaa. Porukka on mahtavaa ja yhteishenki on hyvä. Samoja ihmisiä on matkalla vuodesta toiseen ja käytännön järjestelyt toimivat hyvin.
Reissu suunnitellaan tarkasti etukäteen matkalaisten ehdoilla yhteistyössä muiden bussien kuljettajien kanssa. Saarenpään matkaseurueessa voi nauttia myös musiikista.
– Olen ottanut evankeliumijuhlamatkalle aina harmonikan mukaan. Olen säestänyt esimerkiksi Itä-Suomen autossa matkanneiden Markku Näkin tytärten laulua ja joskus myös Pohojalaasen uskontunnustuksen.
Saarenpää osallistuu Evankeliumijuhlaan myös itse.
– Viime juhlilla jouduin tosin makaamaan selkäkipujen vuoksi sängyn pohjalla. Kun on istunut yli kolmekymmentä vuotta auton ratissa, ammattioireilta on vaikea välttyä, Saarenpää toteaa.
Myös kesän Virtain valtakunnalliseen Evankeliumijuhlaan 1.–3.7. on mahdollista matkustaa bussilla. Sley järjestää bussikyytejä ainakin Turusta, Itä-Suomesta ja lauantaina Haminasta.

teksti: Hilla Ryösö