Virroilla on viittä vaille valmista

Virtain Evankeliumijuhla lähestyy ja talkoiden tahti tiivistyy. Evankeliumijuhlan kenttätoimikunnan puheenjohtaja Veikko Nieminen kertoo, mitä Virroille kuuluu juhlan kynnyksellä.

Evankeliumijuhlaan on aikaa noin kaksi viikkoa. Virroilla, kesän 2016 evankeliumijuhlakaupungissa, valmistelut ovat onneksi jo hyvällä mallilla.

– Suuret linjat ja suunnitelmat ovat selvillä ja tällä hetkellä pieniä asioita niputetaan yhteen, kenttätoimikunnan puheenjohtaja Veikko Nieminen kertoo.

Väkimäärä kolminkertaistuu

Evankeliumijuhla merkitsee Virtain kaupungille väkimäärän kolminkertaistumista viikonlopun ajaksi. Virtain asukasmäärä on noin 7 000 asukasta ja juhlille odotetaan 15-17 000 kävijää.

– Virtain kaupunki on suhtautunut juhlaan alusta alkaen myönteisesti ja tarjonnut käyttöön tiloja ja paikoituksia. Yhteistyö on sujunut hyvin, Nieminen toteaa kiitollisena.

Virrat sijaitsee keskellä Suomea valtateiden 23 ja 66 risteyksessä. Liikennejärjestelyt ja opastus pyritään järjestämään niin, että joka suunnasta tulevien on helppo löytää perille.

– Teiden varsille tulee kolme infopistettä, joista saa ohjeistusta perille. Lisäksi olemme pystyneet lisäämään paikoitusta. Evankeliumijuhlan opaslehtisessä paikkoja oli vielä 600-700, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että paikkoja järjestyy jopa yli 1 000, Nieminen iloitsee.

Evankeliumijuhla on talkoolaisten ponnistus

Evankeliumijuhla rakentuu joka vuosi satojen talkoolaisten voimin. Virroilla talkoolaiset ovat lähteneet rakentamaan juhlaa hyvällä yhteishengellä ja talkoolaisia tulee arviolta olemaan kokonaisuudessaan yhteensä noin 500.

– Ryhmiä tulee ainakin Sastamalasta ja Pohjanmaalta. Luotan siihen, että talkoolaisia tulee riittävästi, kuten aiempiinkin juhliin, Nieminen sanoo.

Erityisen mielellään apua otetaan vastaan sunnuntain purkuun. Paikkojen pitää olla kunnossa maanantaihin mennessä ja suurella joukolla saadaan nopeasti valmista.

– Myös kaupungille jää hyvä kuva, kun paikat saadaan siistiin ja hyvään kuntoon, Nieminen toteaa.

Nieminen päätyi itse kenttätoimikunnan puheenjohtajaksi Virtain rovasti Hannu Haukkalan pyynnöstä seurakuntavaalien 2014 yhteydessä. Rakennusalan ammattilainen, jolla on hyvät verkostot, herätti luottamusta.

– Lupauduin mukaan ja maanantai-aamuna ymmärsin, kuinka suureen hommaan lähdin mukaan. Tehtävä ei kuitenkaan ole kaduttanut – tämä on ollut mukavaa ja tällaisia kokemuksia ei tule montaa kertaa elämässä, Nieminen pohtii.

teksti: Hilla Ryösö