Lauantaipäivällä kuultiin lähetyksen terveisiä ja toiminnanjohtajan ajatuksia

Lauantaipäivällä kuultiin lähetysterveisiä Japanista, Keniasta ja Venäjältä. Aasian aluekoordinaattori Anna-Kaisa Takaki, Kenian lähetti Virpi Otieno sekä Venäjän lähetti ja Siperian läänirovasti Ville Melanen kertoivat tarinoita lähetyskentiltä. Myös yhteistyökirkkojen johtajat lähettivät terveisensä.

Tänä vuonna juhlitaan Sleyn vanhimman lähetysalueen Japanin 120-vuotisjuhlaa. Japanin evankelis-luterilaisen kirkon johtaja George Oshiba tervehti evankeliumijuhlakansaa: ”Kiitämme siitä, että olette lähettäneet uskollisesti Japaniin työntekijöitä jo 120 vuoden ajan. Vaikeista alkuajoista lähtien suomalaiset ovat lähettäneet hienoja lähettejä jakamaan iloa, kiitosta, rauhaa ja toivoa Kristuksessa”, Oshiba sanoi.

Myös Kenian lähetyksellä on tänä vuonna juhlavuosi Sleyn oltua Keniassa jo 50 vuotta. Lähetti Otieno kertoi kielen osaamisen tärkeydestä lähetystyössä. Hän painotti, että paikallisen kielen opiskelu on välttämätöntä päästäkseen lähemmäs ihmisiä. ”On tullut vastaan tilanteita, joissa sanoman eteenpäin vieminen ei olisi ollut mahdollista ilman kielen osaamista. Kuitenkin lähettinä voin luottaa siihen, että Jumala antaa tarvittavat sanat omista kielellisistä puutteistani huolimatta”, Otieno alleviivasi.

Myös Venäjältä saatiin kuulla rohkaisun sanoja Inkerin kirkon uudelta piispalta Ivan Laptevilta: ”Kristuksen ylösnousemus on voitto tappion keskellä. Voitto sillä hetkellä, kun kaikki on mennyttä. Kaikkeen pimeimpään hetkeen tulee valoa sinne, missä ei ole toivoa. Sinne, missä ei voi enää mitään yrittää.”

Lauantai jatkui Sleyn toiminnanjohtajan Tom Säilän puheella, jossa hän linjasi evankelisen liikkeen tulevaisuuden näkymiä. Hän alleviivasi, että evankelisessa liikkeessä ovien tulee olla auki uusille ihmisille. ”Mitä, jos Jumala antaisi meille herätyksen ajan? Osaisimmeko toivottaa ihmiset tervetulleiksi kotiin? Myös meidän sylimme on oltava auki. Koko Sleyn olemassaolo tähtää uusien ihmisten tavoittamiseen Kristukselle. Rukoilkaamme hengellisen herätyksen aikaa ja että me emme olisi siihen esteenä”, Säilä sanoi.

Säilä painotti myös vapaaehtoistyön kasvavaa merkitystä niin, että tulevaisuudessa myös Evankeliumiyhdistys rakentuisi yhä enemmän aktiivisten vapaaehtoisten varaan. Säilä nosti esiin myös Raamatun aarteena: ”Evankeliumiyhdistyksen toiminnan on oltava avoin kaikille. Toimintamme ei kuitenkaan ole avoin kaikelle, vaan sen perusta on Raamattu. Jos kadotamme Jumalan sanan, kadotamme lopulta myös armon. Jos ei uskota, että Raamattu on Jumalan puhetta, ei voida myöskään julistaa varmaa anteeksiantamusta.”