Elävät kivet konsertoi Killinkosken kirkossa

Elävät kivet eli Helsingin evankelisten opiskelijoiden gospelkuoro konsertoi evankeliumijuhlassa lauantai-iltana idyllisessä Virtain Killinkosken puukirkossa. Konsertin kävijöille olikin tarjolla kaksi elämystä, vuonna 1928 valmistunut Josef Stenbäckin suunnittelema kyläkirkko leppeän kesäillan valossa ja kirkon korkeuksissa helkkynyt ylistysmusiikki.

Tilaisuudessa puhui Martti Pyykönen, Kemijärven seurakunnan kesäteologi.
– Tällä viikolla olen pitänyt työssäni hartauksia, ja ihmetellyt niissä Pietarin reaktiota, kun Jeesus teki hänelle ja kalastajatovereilleen ihmeen antaen kalaa veneiden täydeltä. Pietari ei tästä riemastunut, vaan sanoi Jeesukselle: “Mene pois minun luotani, olen syntinen mies”, puhui Pyykönen.
Pyykönen totesi, että näin me ihmiset yleensäkin toimimme. Jumalan edessä me huomaamme, että olemme tehneet väärin toisia ja Jumalaa vastaan.

Josef Stenbäckin suunnittelemaan Killinkosken kirkkoon kokoontui runsaat 60 musiikin ystävää lauantai-iltana.

Josef Stenbäckin suunnittelemaan Killinkosken kirkkoon kokoontui runsaat 60 musiikin ystävää lauantai-iltana.

Jeesus vastaa meille: “Älä pelkää!” Niin tänäkin iltana. Hän lupaa olla rinnallamme aina tästä eteenpäin, Pyykönen saarnasi.

Elävät kivet -kuoron musiikissa kuuluu ilo laulamisesta ja mahdollisuudesta viedä evankeliumia eteepäin. Koskettavan konsertin ohjelmassa kuultiin mm. lauluja Salla Remeksen säveltämästä Yhteyden messusta, jonka kuoro on toteuttanut muutaman kerran kuluneen vuoden aikana.

Kuoroa johti Sari Pyykönen. Hän opiskelee kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa ja on järjestyksessä seitsemäs kuoronjohtaja Elävien kivien 24-vuotisessa historiassa. Kuoron sopraanoina lauloivat Maaria Anttoora ja Sanna Luoma. Altoissa lauloivat Satu Mäkelä, Mirjamaria Petäjäniemi ja Päivi Sulo. Tenorit olivat Tenho Rajala ja Jussi Seppälä ja bassot Elias Mustonen ja Juha Sulo. Bändissä soittivat Eemeli Erkkilä pianoa ja Esa Yli-Vainio kitaraa. Miksaajana toimi Martti Pyykönen.

Kuva ja teksti: Erja Niemelä